En İyi 12 Müzik Yapma Programı! (Ücretsiz DAW Programları!)

Kaliteli müzik için en iyi enstrümanlara ve stüdyoya ihtiyacınız yok! Günümüzde sürekli duyduğumuz müziklerin veya ritimlerin çoğu bir dizüstü bilgisayar ile yapılıyor. Özellikle yeni başlayanlar için en iyi müzik yapma programı veya diğer yazılımlar beklentilerinizi karşılamayı başaracaktır. Elektronik müzik ve parçalar hazırlamak veya kendinizi geliştirmek için bu programlardan yararlanabilirsiniz.

Müzik yapma programlarını kullanmak için ortalama bir bilgisayar ve kulaklık yeterlidir. Ayrıca daha iyi bir deneyim için ses kartı da kullanabilirsiniz. Aşağıdaki müzik yapma programlarını Windows ve MacOS uyumlu olanlardan seçtim. Bu sayede doyasıya müzik yapabilir, ruhunuzu ve yeteneğinizi geliştirebilirsiniz!

En İyi 12 Müzik Yapma Programı

Profesyoneller de amatör kişiler de müzik yapma programları sayesinde harika işler çıkartıyor. Günümüzde elektronik müziklerin ve enstrümanlar oldukça popüler. Dolayısıyla müziğe ilginiz varsa buradan başlamak oldukça doğru bir tercih olacaktır. Aşağıdaki en iyi müzik yapma programı seçenekleri hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklerden oluşuyor. İşte, en iyiler sizinle!

FL Studio

Sektördeki yirmi yılı aşkın deneyimi ve kolay kullanımı sayesinde en iyi müzik yapma programı FL Studio oluyor. FL Studio, yeni başlayanlar ve profesyonellere hitap etmeyi başaran nadir programlardan biri. Farklı enstrümanları, efektleri ve kişiselleştirme özellikleriyle sizi memnun etmeyi başaracaktır. Bununla birlikte hem akıllı telefonlar hem de bilgisayarlar için farklı programlara sahip. FL Studio ile durum beatleri yapabilir, halihazırda bulunan ritimleri değiştirebilir veya ses düzenlemeleri yapabilirsiniz. Aynı zamanda gelişmiş özellikleri ve arayüzü ile en iyi DAW programı denilince akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu da söylemeliyim.

FL Studio web sitesini buraya tıklayarak incele!

Ableton Live

En iyi müzik yapma programları arasında yer alan diğer bir yazılım da Ableton Live. Yeni başlayanlar için ilk etapta karışık ve zor gelebilir. Ancak profesyoneller veya bu yolda ilerlemek isteyenler için oldukça iyi bir program. Müzik yapma konusunda neredeyse sınırsız bir özgürlük sunuyor. Özellikle de canlı performanslar için en iyilerden biri olduğunu söylemek mümkün. Ücretsiz ve ücretli kullanılabilir ancak ücretsiz versiyonu oldukça kısıtlı. Ayrıca Ableton Live 11 MPE entegrasyonuna da sahip.

Ableton Live web sitesini ziyaret etmek ister misin? Hemen tıkla!

Tracktion Waveform

Profesyoneller ve yeni başlayanlar için en iyi müzik yapma programı Tracktion Waveform olarak öne çıkıyor. Tracktion Waveform, Free ve PRO olmak üzere iki farklı versiyona sahiptir. Free, yeni başlayanlar için harika bir kullanım sunarken tamamen ücretsizdir. Bununla birlikte neredeyse sınırsız parçalara sahiptir. Aynı zamanda çoklu eklentilere olanak tanır. Windows ve MacOS için uyumlu.

Tracktion Waveform hakkında daha fazla bilgi edinin!

Audacity

Ücretsiz en iyi müzik yapma programı arayışındaysanız tercihinizi Audacity’den yana kullanmalısınız. Audacity, müzik ve seslere dair ihtiyacınız olan her şeyi karşılayacak nadir programlardan biridir. Özellikle ses düzenleme konusunda en başarılı programlardan biri olduğunu söylemeliyim. Yüz milyondan fazla kez indirilen program, 1999 yılından beri kullanılıyor.

Audacity web sitesini ziyaret etmek için buraya tıkla!

GarageBand

Apple ürünlerinde kullanabileceğiniz en iyi müzik yapma programlarından biri de GarageBand. Iphone ve MacOS cihazlarda kullanabilirsiniz. GarageBand ile enstrüman seçebilir, en çok tercih edilen sanal parçaları kullanabilir veya sanal bateri kitlerini deneyebilirsiniz. Apple tarafından geliştirilen bu uygulama, Apple cihazlarını dijital stüdyo haline getiriyor.

GarageBand hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen tıkla!

Cakewalk by BandLab

En iyi müzik yapma programları arasında kabul edilen Cakewalk by BandLab, cover ve orijinal besteler üzerinde çalışma imkanı tanıyor. Üstelik dünyanın farklı bölgelerinden müzisyenlerle de tanışabilirsiniz. En eski ve en iyi müzik yapma programlarından biri olan Cakewalk by BandLab, adeta bir efsane. En büyük avantajlarından biriyse tamamen ücretsiz olması. Özellikle yeni başlayanlar için kusursuz bir program olduğunu söyleyebilirim.

Cakewalk by BandLab web sitesine buraya tıklayarak erişim sağlayın!

LMMS

Kullanışlı arayüzü, çeşitliliği ve ücretsiz oluşuyla en iyi müzik yapma programı olarak öne çıkan diğer bir isim de LMMS oluyor. LMMS, Windows, Linux ya da MacOS cihazlarda çalışabiliyor. Bununla birlikte enstrüman parçalarını birleştirme, MDI entegrasyonu, Piano Roll Editor kullanımı, VST desteği gibi sayısız avantaja da sahip.

LMSS web sitesini ziyaret etmek için tıklayın!

AmpliTube

IK Multimedia tarafından geliştirilen AmpliTube, en iyi müzik yapma programları listesinde özel bir yere sahip. Gitar amfi ve efektleri konusunda en başarılı programlardan biri. Bununla birlikte bas gitar, elektro gitar, akustik gitar gibi farklı seçenekleri de bulunuyor. Efekt araçları, pedal, amfi vb. neredeyse her şeyi sanal olarak cihazınıza getiriyor. Özellikle son çıkan versiyonu AmpliTube 5 ile gitar simülasyonunun en iyilerinden birini kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Son olarak ücretli olduğunu belirtmeliyim.

AmpliTube hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen tıkla!

SoundBridge

Digital Audio Workstation (DAW) veya Türkçesiyle Dijital Ses İşleme İstasyonu arayışındaysanız en iyi tercihlerden biri SoundBridge olacaktır. SoundBridge, en çok kullanılan DAW programlarından biridir. Program, sayısız seçeneğe sahip olmakla birlikte kısa süreli de olsa ücretsiz kullanım sunuyor. Ancak daha fazla özellikten yararlanmak için ücret ödemelisiniz. Otomasyon editörü, MIDI çok kanallı sıralayıcı, ses düzenleyici, gelişmiş mikser vb. özelliklere sahip. Ayrıca sezgisel arayüzüyle de kullanıcılarından tam puan almayı başarıyor.

SoundBridge web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edin!

Soundtrap

Spotify tarafından satın alınan Soundtrap, en iyi müzik yapma programları listesinde kolay kullanımı ve sınırsız özgürlüğüyle dikkat çekiyor. Soundtrap sayesinde evde, okulda, işte kısacası her yerde kendi müziğinizi üretebilir ve 4000’ü aşkın beat ya da ön ayardan faydalanabilirsiniz. Akıllı telefonlar ve bilgisayarlarda sorunsuz bir kullanım sunan Soundtrap, Patterns Beatmaker, Autotune, otomasyon vb. farklı özellikleriyle sizi mutlu edecektir. Ayrıca hem profesyoneller hem de yeni başlayanlar için oldukça kullanışlı.

Soundtrap web sitesini buraya tıklayarak incele!

Studio One

En iyi DAW programlarından biri de Studio One olarak öne çıkıyor. Studio One, beste yazarları ve şarkıcılar için gelişmiş özelliklere sahip. Studio One PreSouns sürümü ile ücretsiz kullanım sağlıyor. Ücretli kullanım için Studio One PRO’yu kullanabilirsiniz. Ancak özellikle Studio One Prime versiyonunu denemenizi öneririm. FX Kanalları, sınırsız enstrüman seçeneği, Natice Effect eklentisi vb. özellikler Studio One Prime versiyonunda yer alıyor. Studio One Prime ile ihtiyacınız olan her şeyi tek bir programda yürütebilirsiniz.

Buraya tıklayarak Studio One hakkında daha fazla bilgi edinin!

Cubase

En iyi ve en gelişmiş müzik yapma programı arayışındaysanız tercihiniz mutlaka Cubase’den yana olmalıdır. Cubase, 1989 yılından beri sektörün en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Ancak yeni başlayanlar için uygun olmayabilir. İleri düzey ya da en azından temel müzik eğitimine sahip olan kişiler tarafından tercih edildiğini söylemeliyim. Hızlı ve sezgisel kullanımı ve sınırsız parça seçeneği ile müzik kaydı ve düzenleme konusunda profesyonel olmanızı sağlar. Üstelik dünyanın en çok tanınan müzik yapımcılarından müzik öğrencilerine kadar herkes Cubase ile harika işler çıkarıyor.

Cubase web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edin!

 

En iyi müzik yapma programları içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz sevdiklerinizle paylaşabilir ve en iyi programı bulmaları için yardımcı olabilirsiniz!

Paylaşmak Önemsemektir!

“En İyi 12 Müzik Yapma Programı! (Ücretsiz DAW Programları!)” üzerine bir yorum

  1. Elektronik keyboard çalıyorum. Bu tarz programları hiç kullanmamıştım. Nasıl kullanılır inanın hiç bir fikrim yok. Kendimi geliştirmek için bunların birinden başlıyacam umarım yarıda bırakmam.

    Cevapla

Yorum yapın