En İyi 10 Font Bulma Sitesi! (Ücretsiz Yazı Tipi Bulma Siteleri!)

Font bulma siteleri bir görsel aracılığıyla yazı tipini bulmanızı sağlar. Web site, uygulama, broşür, el yazısı vb. birçok alanda font bulma sitelerini kullanabilirsiniz. Özellikle beğendiğiniz yazı tiplerinde veya araştırmak istediğiniz konularda bu siteler işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Üstelik en iyi font bulma siteleri çoğunlukla ücretsiz hizmet verir.

Geçtiğimiz günlerde bir web site için yazı tipi araştırmam gerekiyordu. Ben de bu vesileyle sizinle bu konuyu konuşmak istedim. Eğer yazı tipi bulma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa aşağıdaki web sitelerle en iyi çözüme kavuşabilirsiniz. Aşağıda sık sık kullandığım font bulma siteleri ve öne çıkan özellikleri yer alıyor. Hazırsanız, başlayalım!

En İyi 10 Font Bulma Sitesi

Font bulma siteleri genellikle resimden yazı tipini öğrenmenizi sağlar. Siteye yüklediğiniz görsel sayesinde binlerce farklı yazı tipinden en uygun olan ya da benzeyen örnekler sunulur. Bununla birlikte size birkaç farklı soru sorarak yazı tipini öğrenmenizi sağlayan siteler de var. En iyi font bulma sitesi seçenekleriyle sizi baş başa bırakıyorum!

My Fonts – What The Font

130 bini aşkın yazı tipine sahip olan My Fonts, en iyi font bulma siteleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. My Fonts, bir görsel aracılığıyla yazı tipini bulmanızı sağlar. Üstelik en hızlı çalışan web sitelerden biridir. Bu da daha kısa sürede en iyi sonucu almanız için ideal bir çözüm olacaktır. Ücretsiz hizmet veren My Fonts, akıllı telefonlar aracılığıyla da yazı tipini bulmanızı sağlar. Örneğin, beğendiğiniz yazı tipini akıllı telefonunuzun kamerasıyla taratarak sonuca ulaşmanız için en iyi uygulamalardan biridir. Ayrıca görselde birden fazla yazı tipinin olduğu durumlarda da sorunsuz çalışıyor.

My Fonts web sitesini ziyaret etmek için tıklayın!

Fonts Ninja

Tasarımcılar tarafından tercih edilen Fonts Ninja, web site ve tarayıcı eklentisi olarak hizmet veriyor. Örneğin, internette gezinirken beğendiğiniz bir yazı tipini bulmak için tarayıcı uzantısını kullanabilir ve anında sonuca ulaşabilirsiniz. 3000’den fazla yazı tipini barındıran Fonts Ninja, en iyi font bulma siteleri arasında önemli bir yere sahiptir. Fonts Ninja, yazı tipini bulduktan sonra Adobe Photoshop veya Sketch gibi farklı yazılımlarda fontu denemenizi de sağlar. Bununla birlikte ücretli hizmet verdiğini de söylemem gerekiyor. Yıllık 29 dolar ödeyerek Fonts Ninja’yı sorunsuz kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bir deneme sürümü de mevcut.

Fonts Ninja web sitesini buraya tıklayarak inceleyin!

Font Squirrel

Yazı tipi bulmak için tercih edebileceğiniz diğer bir site de Font Squirrel oluyor. Font Squirrel, ücretsiz hizmet veren en iyi ve en kolay web sitelerden biri. Bulmak istediğiniz tazı tipinin yer aldığı görsel URL’sini veya doğrudan görseli, siteye yükleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Font Squirrel, kısa süre içinde yazı tipini size gösterecektir. Aynı zamanda benzer yazı tiplerini de gösteren Font Squirrel, bulduğunuz yazı tipini kolayca indirmenizi de sağlar.

Font Squirrel web sitesine ulaşmak için hemen tıkla!

WhatFontIs

En iyi font bulma sitesi kullanışlılığı ve zengin çeşidi ile WhatFontIs olarak ön plana çıkıyor. WhatFontIs, 800 bini aşkın yazı tipine sahiptir ve aradığınız yazı tipini anında bulmanız için en iyi web sitedir. Benim de sık sık kullandığım WhatFontIs, bir yazı tipini göstermekle kalmıyor. İlgili yazı tipine benzeyen 60’ı aşkın örnek de sunuyor. Aynı zamanda yazı tiplerini doğrudan indirmenizi sağlayan web sitelere de yönlendirme yapıyor. Bu sayede yaklaşık bir iki dakika içinde yazı tipini bulabilir ve hatta kullanmaya başlayabilirsiniz. WhatFontIs, ücretli ve ücretsiz yazı tiplerini buluyor ve ücretli yazı tiplerini sunan birden fazla satıcıyı da gösteriyor.

Buraya tıklayarak WhatFontIs sitesini ziyaret edin!

Identifont

En iyi font bulma siteleri arasında kullanım özellikleriyle ayrılan diğer bir web site Identifont. Diğer yazı tipi bulma siteleri bir görselle çalışırken Identifont size sorular sorarak yazı tipini bulmanızı sağlıyor. Kısacası Identifont, elinizde bir görsel olmadığı zamanlarda yazı tipini bulmanızı sağlayacak en iyi araçtır. Görünüm, benzeyen yazı tipi, biliyorsanız yazı tipi isminin bir kısmı vb. soruları sorarak yazı tipini gösterir. Aynı zamanda yazı tipi tasarımcısının ismi, tasarım yılı ve kullanabileceğiniz bağlantıları da sonuç sayfasında belirtir.

Identifont web sitesini ziyaret etmek için hemen tıkla!

FontSpring

Kolay kullanımı, çeşitliliği ve hızıyla dikkat çeken FontSpring, en iyi yazı tipi bulma siteleri arasında önemli bir yer ediniyor. FontSpring, yazı tiplerine dair ihtiyacınız olan her şeyi sunan nadir sitelerden biri. İster şirketiniz için isterseniz de tasarımlarınız için sayısız seçeneğe sahip. FontSpring, diğer yazı tipi öğrenme sitelerinden bulamadığınız görseller için harika bir seçenektir. JPG veya PNG formatındaki görselleri sisteme yükleyerek yazı tipini öğrenebilir ve lisanslı indireceğiniz kaynağı bulabilirsiniz.

FontSpring web sitesine erişim sağlamak için tıkla!

Web siteniz, şirketiniz, blog sayfanız ya da mobil uygulamanız için logo mu arıyorsunuz? Font in Logo, dünyaca ünlü markaların logolarında yer alan yazı tiplerini bulmanızı ve hatta kullanmanızı sağlar. Üstelik sadece ünlü markaların değil, dünyanın farklı bölgelerinde hizmet veren şirketlerin logolarını da öğrenebilirsiniz. Örneğin, Coca Cola, Mercedes, FedEx vb. markaların yazı tiplerini öğrenmek ve kullanmak için en gerekli araçtır.

Font in Logo web sitesini buraya tıklayarak ziyaret edin!

WhatFont

Google Chrome tarayıcı uzantısı olarak çalışan WhatFont, web sitelerdeki yazı tipini tek bakışta görmenizi sağlar. WhatFont uzantısını tarayıcıya eklediğiniz andan itibaren her sitedeki yazı tipini kolayca öğrenebilirsiniz. Ancak indirmek veya kullanmak için gerekli olan kaynakları sizin bulmanız gerekir. Yine de WhatFont en kullanışlı font bulma araçları arasında yer almayı başarıyor.

WhatFont hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

Google Fonts

Web siteniz için en iyi yazı tipini bulmak ister misiniz? Cevabınız evetse Google Fonts sizin için iyi bir tercih olabilir. Google Fonts, font bulma sitesi gibi hizmet vermiyor. Sistemde yer alan 1000’i aşkın yazı tipi arasından seçim yaparak sitenize ekleme fırsatı tanıyor. Aynı zamanda bu yazı tiplerini inceleyerek aradığınız fontu bulmanız da mümkün. Google Fonts, tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Aynı zamanda web siteler için Türkçe karakterlerin yer aldığı yüzlerce farklı yazı tipi de mevcut.

Google Fonts sayfasına ulaşmak için hemen tıkla!

Adobe Fonts

Yazı tipi öğrenme, farklı yazı tiplerini inceleme veya yazı tipi etiketlerine göz atmak için kullanabileceğiniz en iyi font bulma sitelerinden biri de Adobe Fonts oluyor. Adobe Fonts sayesinde yazı tipini görselle arayabilir, sınıflandırmaları inceleyebilir veya doğrudan binlerce yazı tipi arasından seçim yapabilirsiniz. Ücretsiz hizmet veren Adobe Fonts, yirmi bini aşkın yazı tipine sahiptir. Özellikle tasarımcılar için en iyi seçeneklerden biri olduğunu söylemek mümkün.

Adobe Fonts web sitesini buraya tıklayarak inceleyin!

 

En iyi font bulma siteleri içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşabilir ve en iyi yazı tipi bulma sitesini bulmaları için yardımcı olabilirsiniz! Ayrıca içerik ve web sitelerle ilgili görüş veya önerilerinizi mutlaka yorumlarda belirtin!

Paylaşmak Önemsemektir!

Yorum yapın