En iyi Diş İpi

Diş ve ağız sağlığına önem verdiğim için, diş fırçalamanın yanında diş ipi kullanmanın da önerildiğini biliyorum. Bu sebeple de diş ipi tavsiyeleri hakkında bir araştırma yapmaya başladım. Sizler de yararlanın diye bunu paylaşmaya karar verdim. Bu yazımda sizlere diş ipinden, hangi marka ve modellerin en iyi diş ipi tavsiyeleri arasında olduğundan bahsedeceğim. Hangi diş ipi kullanılmalı diye kendinize soruyor ve kararsız kalıyorsanız, bu yazının sonunda bu sorunuzun cevabını almış olacaksınız.

Diş İpi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Diş ipi alırken birçok konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Sırasıyla dikkat etmenizi önerdiğim noktalar şunlardır:

  • Diş ipinin kalınlığına dikkat ediniz. Diş arası dar olan kişiler için kalın ipler maalesef ki sorun çıkaracaktır. Daha ince diş ip modellerini tercih etmelisiniz.
  • Diş teli takıyorsanız eğer bazı modeller buna uygun olarak üretiliyor. Onların hem sert hem de yumuşak kısımları var ve dişler arasında daha rahat gezilmesini sağlıyor. Onları da düşünebilirsiniz. Benim diş telim olmadığı için buna gerek duymadım.
  • İşinize yarayacak model olup olmadığı da önemlidir. Bazı modellerde kürdan kısmı da bulunuyor ve bu sayede iki farklı ürün yerine tek üründe bütün probleminizi ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Ancak ben tahta kürdanları daha çok sevdiğim için sadece ip olan, biraz daha uzun ve kolay taşınabilen modelleri tercih ediyorum.

Yanlış diş ipi kullanımı yapmamak için de alacağınız ürünü detaylı incelemeli ve sizlere uygun olup olmadığından emin olmalısınız. İşte bu noktada burada sizlerle paylaşacağım detaylar önem arz ediyor.

En İyi 8 Diş İpi Tavsiyesi

Yaptığım araştırmalarda birkaç farklı modelde diş ipi ile karşılaştım. Bunlar;

  1. Standart tek parça diş ipleri
  2. Kürdanlı diş ipleri
  3. Super Floss diş ipleri

Bunlar arasından bir önceki bölümde de bahsettiğim üzere ben standart modeli seçtim. Daha çok işime yarayacağını düşündüğüm için aldığım model de Oral-B’nin Essential Floss ürünü oldu. Kısaca kendisinden bahsedelim.

Oral-B Diş İpi Essential Floss 50m

Oral-B Diş İpi Essential Floss 50m

Essential Floss, diş fırçaları ile ulaşılamayan bütün noktaları temizlemek amacı ile üretilen, uluslararası alanda kendini kanıtlamış bir marka olan Oral-B’nin en önemli diş ipi ürünlerinden birisidir. Özellikle uzunluğunun 50 metre olması ile de uzun süreli kullanım sağlar. Benim en çok sevdiğim özelliği olan özel polimer kaplaması sayesinde ise dişler arasındaki hareket sırasında dağılmaz ve kaliteli bir kullanım sunuyor.

Kullanım deneyimim sonucunda en temel özelliklerini şu şekilde sıralayabilirim:

  • Birbirine çok yakın olan dişler arasından bile kolayca geçebilecek ince bir yapıya sahip
  • Lifli yapısı sayesinde kopma yaşanmıyor
  • Dişler arasında hareketi daha hızlı ve rahat olsun diye mumla kaplı
  • Koruma kutusu ve üzerinde kesicisi var, çok kullanışlı oluyor böylece
  • Nane aroması ile ferahlık sağlıyor ancak bazen ağır gelebiliyor, ama yine de çok abartılı değil.

Karşıma çıkan, aralarından bazılarını deneme fırsatı da bulduğum ürünlerden ise kısaca bahsetmeye devam edeyim.

Oral- B Diş İpi Pro-Expert Clinic Line 25m

Oral- B Diş İpi Pro-Expert Clinic Line 25m

Oral-B’nin bir diğer ürünü olan Pro-Expert Clinic, hassas dişler için diş ipi tavsiyeleri arayan kişiler için en uygun ürünlerden birisidir. Özellikle küçük ve her yere taşınabilir yapısı ile istenilen her yerde kolay bir kullanım sağlar.

Sensodyne Gentle Floss Diş İpi 30m

Sensodyne Gentle Floss Diş İpi 30m

Sensodyne diş ipi modeli olan Gentle Floss, diş temizliği için genel bir kullanım imkanı veriyor. Bu model özel kutusunda geliyor ve uzunluğu da 30 metredir. Diş araları çok dar olanlar için bu ürünü önermiyorun. Dayanıklı, küçük paketinde ve uzun süreli kullanım için uygun olması sebebiyle, standart dişler için fiyatına göre iyi bir performans sunuyor diyebilirim.

Prokudent Diş İpi 75m

Prokudent Diş İpi 75m

Rossmann markasının ürünlerinden birisi olan Prokudent diş ipi, genel olarak diğer diş ipi modelleri kadar göz önünde olmasa da yine de ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. Fiyat ve performans açısından incelendiğinde durumun neden bu şekilde olduğu daha iyi anlaşılıyor. Uygun fiyatlı diş ipi önerileri arasında bundan sonra aklınıza ilk gelecek ürün bu olacaktır.

Colgate Total Pro Diş İpi 50m

Colgate Total Pro Diş İpi 50m

Colgate markasının diş ipi olan Total Pro modeli 50 metre olarak satılmaktadır. Kendi özel kutusunda satılan bu ürün rahat kullanım sağlar. Özellikle diş arasına ip girmesinin zor olduğu noktalarda bile çok iyi iş çıkarması ile biliniyor. Eğer ilk ürünü satın alıp kullanmasaydım, büyük ihtimalle bunu alacaktım.

Stopever Well Tooth Kürdanlı Diş İpi

Stopever Well Tooth Kürdanlı Diş İpi

Diş ipi türlerini incelediğimde karşıma çıkan modellerden birisi olan kürdanlı diş ipi modelleri arasında adını en çok duyduğum markalardan birisi de Stopever oldu. Firma ürettiği başarılı ürünleri ile diş sağlığı konusunda gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Özellikle fiyat anlamında da rakiplerine göre daha iyi bir konumda olması ile müşterilerin de sık tercih ettiği bir marka olmayı başarmış. Diş ipinin yanı sıra kürdan kullanımı da fazla olan kullanıcılar için öneriyorum.

Nascita Nane Aromalı Kürdanlı Diş İpi

Nascita Nane Aromalı Kürdanlı Diş İpi

Nasciata markasının nane aromalı diş ipi modeli, kürdanlı yapısı ile kullanıcılara oldukça kolay bir kullanım sunuyor. Diş ipi nasıl kullanılır diye merak eden ve kullanım sırasında ipleri bir türlü kesemeyen kullanıcıların imdadına yetişen bir üründür. Genel olarak bu ürün yetişkin kullanıcılar tarafından tercih ediliyor ve standart diş temizliği için yeterli bir kullanım sağlıyor.

Oral-B Diş İpi Super Floss

Oral-B Diş İpi Super Floss

Bu ürün özel kutusunda, önceden aynı boyutlarda kesilmiş olan 50 adet ip içeriyor. Özellikle diş teli sahibi kişiler için gerçekten önemli bir üründür. Çünkü diş tellerinin arasında normal diş iplerini kullanmak bir eziyet haline dönüşebilir. Super floss ise yapısı gereği sertleştirilmiş uçlara sahip ve bunlar aralardan çok daha iyi geçiyor. Böylece daha derin ve net temizlik sağlanabiliyor. Özel kullanım için diş ipi arayanların tek tercihi olabilecek kapasitede bir üründür.

Benim de merak ettiğim ve cevabını sizler için araştırdığım bazı soruları da burada paylaşıyorum.

Diş ipi kaç kez kullanılır?

Diş ipi günde en az bir defa kullanılmalıdır. Özellikle diş fırçalamadan önce kullanılır ise diş arasındaki artıkların çıkmasını ve diş macunlarının çok daha etkili olmasını sağlar.

Diş ipi arka dişlerde nasıl kullanılır?

Diş ipi bütün dişler için benzer şekilde kullanılır. Diş ipini dişin yüzeyine paralel halde yukarı ve aşağı hareket ettiriniz. Bunu diğer yönden de yapınız. Bu sayede dişin üzerinde oluşan plaklar rahatlıkla temizlenecektir. Ayrıca diş ipini büyük arka dişlerin arasından da geçirerek onların arasını da temizleyiniz. Diş ipinin aynı kısmını tekrar kullanmayınız. Her diş için farklı bir kısmını kullanarak temizliği daha iyi yapabilirsiniz.

Diş ipi beyazlatır mı?

Diş ipi maalesef ki dişlerde beyazlatma yapmaz. Bunu yapabilecek ürünler macunlar ve diğer özel karışımlardır. Ancak, dişleri temiz tuttukça ve diş ipini sürekli kullandıkça dişlerin renginin daha temiz olduğu görülecektir. Böylece tam beyaz olmasa da beyaza yakın dişlere sahip olabilirsiniz.

Diş İpi Hakkında Merak Ettikleriniz

BuldumZ ekibi olarak sizlere her ürünü en iyi şekilde anlatmak ve yol göstermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu içerikte de, kendi tecrübelerimden ve araştırmalarımdan yola çıkarak, en iyi diş ipi hangisidir gibi merak edilen bir soruyu cevaplamaya çalıştım. Tabii ki herkesin farklı fikirleri olan bu konuda tek bir ürünü ortaya çıkarmam mümkün değildi. Ben de sizler için en iyi diş ipi tavsiyeleri sıralamasını yaptım. En üstte kendi aldığım ürünü, alt kısımlarda da sizlere önerebileceğim diğer iyi ürünleri paylaştım.

Eğer bu içeriği beğendiyseniz, tanıdıklarınız ile paylaşarak onların da sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunabilirsiniz. Konu hakkında sorularınız var ise yorum bölümünden iletebilirsiniz. Ayrıca, diş ipleri konusundaki kendi deneyimlerinizi de yine yorum bölümünden paylaşabilirsiniz

Paylaşmak Önemsemektir!

“En iyi Diş İpi” üzerine bir yorum

  1. Sensodyne diş ipi kullananlardanım dişleriniz her ne kadar fırçalandığında temizlendi zannediyorsak ama işin iç yüzü hiç öyle değil siz fark etmeseniz de dişinizin arasında kalan bir yemek artığı ağız kokusuna neden olabileceği gibi bulunduğu alanda bakteri üreterek zayıf bulduğu diş minesini çürütmeye başınıza sıkıntılı diş sorunları açmaya başlayabilir. Her yemekten sonra mutlaka bir kerede olsa dişlerinizin arasına diş ipi kullanın.

    Cevapla

Yorum yapın