En İyi Balık Yemi

Balıklar için harika olacağını düşündüğüm bir yazı hazırladım. İnternette gezinirken akvaryum balıkları için yem seçeneğinin çok fazla ve karışık olduğunu fark ettim. Benim gibi en iyilerini bulana kadar zaman ve nakit kaybetmemeniz için size favori balık yemlerimden oluşan bir liste hazırladım. Balıklarımızın daha hızlı büyümesine yardımcı olan, renklerini daha parlak yapan, daha sağlıklı yaşamalarını sağlayan, kolay sindirim sağlayan vs. şeklinde uzayan birbirinden faydalı en iyi balık yemi tavsiyelerini bu listede bir araya getirdim. Umarım balıklarınız için faydalı olur.

Ahm Spirulina Garlic Sarımsaklı  Balık Yemi

Ahm Spirulina Garlic Sarımsaklı  Balık Yemi

Bütün süs balıklarının tüketebileceği bir yem Olan Ahm marka sarımsaklı yemi bir an önce denemelisiniz. İçerisinde bulunan sarımsak ve C vitamini balığınızın sağlığını korurken aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.  Balığınız bu yemi düzenli tüketmeye başladığında renginin daha parlak ve daha canlı olduğunu da fark edeceksiniz. Sağlıklı ve sindirimi kolay olan bu yemi sade ya da farklı yemlerle karıştırarak da balığınızı besleyebilirsiniz. Balıklarınızın çok seveceğine eminim. Hatta en iyi balık yemi AHM Spirulina diyebilirim.

Has Sade Pont Balık Yemi

Has Sade Pont Balık Yemi

Has’ın akvaryum balıkları için özel olarak hazırladığı bitkisel ve hayvansal içerikten oluşan aşırı sağlıklı yeminden bahsetmek istiyorum. Her şeyden önce fiyatı çok ekonomik. Suyu asla bulandırmıyor bu açıdan da çok kullanışlı. Balıklarınızın daha sağlıklı ve daha canlı olmasını istiyorsanız ve bunun için çok masraf yapmak istemiyorsanız kesinlikle doğru marka ve ürün budur. Denediğiniz zaman değişime şahit olacaksınız. Çok kısa zamanda balıklarınızın alışacağına ve vazgeçilmez yemler listenizde yerini alacağına eminim.

Atlantik Discus Pro Granulat Yüksek Proteinli Balık Yemi

Atlantik Discus Pro Granulat Yüksek Proteinli Balık Yemi

Discus akvaryum balıkları ve diğer etçil balıklarınız için Atlantik harika bir yem üretmiş. Discus Pro Granulat Yüksek Proteinli Balık yemini denemediyseniz vakit kaybetmeden denemelisiniz. İçerisinde yüksek protein, DHA ve karotenoid madde içerikli algler, doğal renk kaynağı olarak kabuklu unu, spirulina ve chlorella bulunuyor. Bunlar balığınızı sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlarken renk gelişimine de katkı sağlıyor. Piyasadaki diğer discus yemler ile karşılaştırıldığında fiyatı biraz yüksek kalabilir ama balığınız bu yemi hak ediyor.

Lotus Gold Mix Granulat Japon Balığı Yemi

Lotus Gold Mix Granulat Japon Balığı Yemi 

Japon balıkları için yüksek vitamin, mineral ve protein kaynağı bir yem olan Lotus Gold Mix Granulat önerisinde bulunacağım. Granüllü bir forma sahip olan bu yem su üzerinde kaldığından balıklarınızın tüketmesini daha da kolay hale getiriyor. Balıklarınızın bağışıklık ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca içeriğinde bulunan astaksantin ve algae sayesinde balıkların renklerinin zamanla canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğuna da şahit olacaksınız.

Sera Bettagran Beta Balığı Yemi

Sera Bettagran Beta Balığı Yemi 

Beta balığınız varsa bilirsiniz ki her yeme kolay kolay alışıp sevmezler. Nazlı beta balıklarımız için Sera bize çok güzel bir yem sunuyor. Bettegran Beta Balığı yemini şiddetle öneriyorum. Gramaj olarak ilk bakışta az görünse de uzun süre gidiyor. Balığınızın sağlıklı bir şekilde büyümesi ve beslenmesini sağlarken bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Böylece olası hastalıklara karşı direncini arttırmış oluyor. Balığını seven herkesin tercih etmesi gereken son derece faydalı bir yem. Denediğinize pişman olmayacaksınız.

Tetra Pro Algae

Tetra Pro Algae

Tetra tüm süs balıkları için ideal bir yeme sahip. Akvaryumun suyunu kirletmemesi de ayrıca tercih sebebi olabilir diye belirtmekte fayda var. Tetra Prp Algae yem alışık olduğumuz formların biraz daha dışında. Orta bölümde göreceğiniz yeşil kısım spriluna içeriyor balığımızın genel sağlığı desteklerken hastalıklara karşı direncini de arttırıyor, kenarlardaki sarı kısım ise dengeli ve tam beslenmesini sağlıyor. Görünüşü cipsi andıran bu sevimli yemler düşük ısı seviyesiyle hazırlandığı için diğer yemlere oranlara besin değerlerinin daha iyi korunduğunu söylemeyi de unutmayaylım. Özetle denemeniz gereken bir yem.

White Balance Betta Fish Granules Yem

White Balance Betta Fish Granules Yem

Hassas ve seçici beta balıklarımızı düşünen White Balance onlar için harika bir yem olan Betta fish granules’i üretmiş. Adından da anlaşılacağı üzere granüllü bir yapıya sahip. Tüm akvaryum balıklarının tam beslenmesine uygundur. İçerisinde; balık unu, karides unu, buğday unu, pirinç, mısır, balık yağı, astaxanthin, deniz algi, spirulina, taurine, vitaminler ve mineralleri barındırıyor.Granül parçacıkları ufak boyutta olduğu için balığınız severek ve kolayca tüketecektir. Ayrıca indirim zamanlarında stoklarsanız çok ucuza almış olacaksınız.

JBL Goldpearls Click Japon Balığı Yemi

JBL Goldpearls Click Japon Balığı Yemi

JBL balık yemi konusunda büyük bir dünya markası ve bunu birçoğunuz duymuştur. Goldpearls Click Japon Balığı yemi de markanın en iyi yemlerinden biri. Yemleri üretirken balıkların sağlığını her şeyin üzerinde tuttukları için yemlerde ucuz balık unu yerine saf balık proteini kullanıyorlar. Diğer yemlere oranla pahalı olarak nitelendirebileceğimiz bu yem verilen parayı fazlasıyla hak ediyor. Balıklarımızı bizden daha fazla düşünerek ihtiyaçları ne kadar besin, vitamin ve mineral varsa yemlerine eklemişler. Kullanmaya başladığınız andan itibaren diğer yemlerden ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz.

Artakua Gold Mix Japon Balığı Yemi

Artakua Gold Mix Japon Balığı Yemi 

Tüm süs balıkları için gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz Artakua’nın Gold Mix Japon Balığı yeminden sizin de haberdar olmanızı istedim. Bir yemden alınabilecek en yüksek verimi aldığım için kesinlikle öneriyorum. İçerisinde bulunan birinci sınıf balık unu, tahıllar, bezelye proteini, balık yağı, kalamar unu,  sarımsak, küf önleyici, kolin klorür, gibi maddeler sayesinde balıkların sağlıklı bir şekilde büyümesini ve tam beslenmesini sağlıyor. Ayrıca hızlı büyüme ve en yüksek renk gelişimi için de çok doğru bir tercih. Sergilediği performansın çok altında bir fiyata sahip olduğunu da söylemem gerek.

Rotifish Goldfish Granule Japon Yemi

Rotifish Goldfish Granule Japon Yemi 

Balıklarımızın hem sağlıklı hem de güzel görünmesini sağlayan Rotifish’in Goldfish Granule yemi hakkında hem bilgi vermek hem de tavsiye etmek için yazıyorum. Boncuk formlu bir yem olduğu için suyun yüzeyinde kalıyor ve böylelikle minik dostlarımız daha rahat tüketebiliyor. Ayrıca bu yemi diğerlerinden bir adım öne çıkaran fiziksel özelleri ise suyu kirletmemesi, şişerek filtreleri tıkamaması  ve koku yapmaması. Piyasadaki muadilleri ile karşılaştırıldığında ve performansı göz önüne alındığında fiyatı oldukça makul bulacaksınız.

Amore Tropheus Veggie Chips Tanganyika Malawi Bitkisel Algae Spirulina Sarımsak Balık Yemi

Amore Tropheus Veggie Chips Tanganyika Malawi Bitkisel Algae Spirulina Sarımsak Balık Yemi

Tüm süs balıkları için uygun bir yem arayanlar için hem sağlıklı hem pratik bir önerim olacak. Amore Premium Fish Food’un Tropheus Veggie Chips’i. Balıklarımızın tüm besin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda uzun ömürlü olmalarını sağlayacak bir sağlıklı bir beslenme diyeti özelliğine sahip. Özellikle Tropheus türü balıkların bağırsakları temel alınarak sindirimi kolay ham maddelerle üretilmiş bitkisel bir yemdir. Sindirim sistemini düzenlerken balıklarınızın sağlıklı ve hızlı büyümesine yardım eder. Denemeyenler bir an önce denemeli asla pişman olmayacaksınız.

Balıklarınızın beslenmesine ve daha parlak renkler elde etmesine fayda sağlayan en iyi balık yemleri içeriğini hemen aşağıda yer alan butonlardan paylaş!
Sen de akvaryumunda kullandığın yem hakkında bilgi vererek binlerce kişiye faydalı olmak ister misin? Hemen yorum yap, yayınlayalım!

Paylaşmak Önemsemektir!

“En İyi Balık Yemi” üzerine bir yorum

  1. Japon balıkları en büyük hobilerim arasında onları izlerken aldığım keyfi inanın hiç bir şeyden almadım. Onların yemini en kaliteli markalardan alırım zaten günde 1 kez veriyorum bari kaliteli yesinler 🙂 Sera Goldy Color ve JBL Goldpearls bu markalar dışında balıklarıma başka yem vermem.

    Cevapla

Yorum yapın