Bilim kurgu öyküleri hayal dünyamızı zorlayan ve bize yeni pencereler açan sonsuz bir dünyadır. Genellikle geleceğe ve teknolojiye dair anlatımlar olsa da geçmiş ve teknoloji bağlantısı da hikayelerin ana konusunu oluşturur. Hikayeler öyle etkileyici bir dille anlatılır ki gerçek olduğunu düşündürebilir. BuldumZ uzmanlarının oluşturduğu en iyi bilim kurgu kitapları sizi farklı bir dünyaya götürecek!
En İyi 8 Bilim Kurgu Kitabı!
Bilim kurgu kitapları farklı bir dünyayı ve farklı bir ideolojiyi gelişmiş teknolojiyle harmanlayarak bizlere anlatır. Daha önce hayal bile edemediğimiz olayları bilim kurgu kitaplarında görebiliriz. Zaman yolculuğu yapabilir veya geçmişi farklı bir gözle anlamlandırabiliriz. Bilim kurgu kitabı seçmenin kimi zaman okumaktan daha uzun sürdüğünü biliyoruz! BuldumZ uzmanları sizin için en iyi bilim kurgu kitaplarını seçti.
Otostopçunun Galaksi Rehberi
Douglas Adams tarafından yazılan bilim kurgu serisi beş kitaptan oluşuyor. Yayınlandığı günden beri büyük bir kitleye ulaşan kitap her yaştan okuyucuyu hayran bırakmaktadır. Mizah ve bilim kurgunun ön planda olduğu eser çizgi roman, sahne gösterisi vb. farklı alanlara uyarlanmıştır. Romanda, Arthur Dent isimli oldukça sakin ve mutsuz olan bir adam rutin ve sıkıcı hayatına devam eder. Yaşadıkları dünyada dijital saati olanlar bile zengin ve gösterişli olarak kabul edilir. Arthur bir sabah uyandığında evinin yıkılacağını öğrenir ve esas yolculuk başlar.
1984
Distopik bir dünyada geçen 1984 bilim kurgu ve siyasi türde kült bir roman. Bir kabus senaryosu gibi olan romanda insanların düşünce yetileri dahi elinden alınmıştır. Romanda totaliter bir dünya düzeni anlatılıyor. 1984 romanında bireyselleşme tamamen yok ediliyor ve insanlar neredeyse makineleşiyor. Özgürleşmenin hiç olmadığı bir dünyada yaşayan insanlar, geçmişlerine göre çok daha iyi bir halde olduğunu düşünür. Geçmişe ve geleceğe ışık tutan 1984 herkesin okuması gereken romanlardan biri.
Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi?
Philip K. Dick tarafından yazılan roman ‘1990 yılı öncesinde yazılmış en iyi roman’ ödülüne sahip. 1968 yılında yayınlanan ‘Androidler Eelektrikli Koyun Düşler Mi?’ kitabı varoluş sancılarını ve insan – android ayrımını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Dünyada neredeyse tüm canlı ve cansız varlıklar yok olmuşken bazı insanlar koloni gezegenlere gitmeyi başarmıştır. Kahramanımız Rick Deckard yaşlı bir android avcısıdır ve oldukça başarılıdır. En büyük hayali ise gerçek bir koyun sahibi olmaktır. Bir hayvan sahibi olmak toplumda en büyük statü göstergelerinden biridir. Rick için bir görev verilir ancak görev öncesinde Rick büyük bir kafa karışıklığı yaşamaktadır.
Mülksüzler
Ursula K. Le Guin tarafından 1974 yılında yazılan Mülksüzler, iki farklı dünyada geçiyor. Anarşist ve kapitalistçilerin dünyalarında birçok farklılık vardır. Anarşistlerin yaşadığı dünyada yaşamak oldukça zordur ve toprakları verimsizdir. Kapitalistlerin yaşadığı dünya ise verimli topraklara sahiptir. Ancak kapitalist totaliter sistem yüzünden insanlar zor durumdadır. Bilim kurgu dünyasının en büyük iki ödülüne sahip olan roman ütopik ve politik bir eserdir.
Cesur Yeni Dünya
Aldous Huxley tarafından kaleme alınan Cesur Yeni Dünya her yaştan okuyucunun dikkatini çekmektedir. Kurgusal anlamda çok başarılı olan roman distopik ve ütopik bir dünyada yaşanıyor. Kısırlaştırma ve uykuda öğrenim ile toplum tamamen değiştirilir. Değişimin sonucunda bireyler artık arkadaş, aile, sevgi gibi kavramlardan habersizdir. Toplumda sorgulayan, düşünen ve merak eden bir birey kalmaz. Kara mizah ve bilim kurgunun buluştuğu roman sürükleyici anlatımı ve betimlemeleri ile en çok satan bilim kurgu romanlarının başında geliyor.
Dune
Frank Herbert tarafından yazılan Dune 20. Yüzyılın en iyi bilim kurgu romanları arasında gösterilmektedir. Bir bilim kurgu eseri olmasının yanı sıra edebiyat yönünün de çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Bir efsane haline gelen kitap alternatif bir evrende yaşanıyor. Hikayenin ana kahramanı Paul Atreides, genç bir adam ve ailesi güçlü kaynaklara sahip olan Arrakis’i kontrol etmektedir. Ancak bu evreni kontrol etmek isteyen birçok güç vardır. Teknoloji, din, politika ve ütopyanın birleştiği roman kısa süre içinde film olarak yayınlanacak.
Fahrenheit 451
Distopik bir evrende geçen Fahrenheit 451, doğrudan halkı eleştiren sayılı romanlardan biri. Ana karakter Guy Montag, on yılı aşkındır itfaiyeci olarak çalışıyordu. Bu evrende itfaiyeciler yanan bir evi söndürmekten ziyade kitap yakmakla görevliydi. Guy ve toplumun geri kalanı asla bu olayı ve diğer olayları sorgulamıyordu. Guy Montag ailesinin kapı komşusu 17 yaşındaki genç kız ise sorgulayan ve düşünen sayılı insanlardan biri. Bu evrende kitap okumak, saklamak ve hatta düşünmek bile yasak! Roman ismini kitapların yakılma derecesinden alıyor.
Kadınlar Ülkesi
Charlotte Perkins Gilman, feminist edebiyatı denilince akla gelen ilk isimlerden oluyor. Gilman, kadınlık ve erkeklik kavramlarını etkili bir şekilde sorguluyor. Birinci Dünya Savaşı henüz başlamamışken üç Amerikalı erkek ilginç bir ülke keşfeder. Bu ülkede hiç erkek yoktur ve her işi kadınlar yapmaktadır. Erkeklerin gelmesiyle birlikte kadınlar da yaptıkları tüm işleri ve anneliklerini sorgulamaya başlar. İlgi çekici bir konuya sahip olan kitap en fazla satan bilim kurgu romanları arasında bulunuyor.
Bilim kurgu seven sevdiklerine bu listeyi paylaş ve okumaya beraber başla! Üzerinde konuşulacak bir dolu dünya var!
Sen de binlerce kişiye bilim kurgu kitabı önermek ister misin? Hemen aşağıda yorum atarak fikrini paylaş!
Aldous Huxley tarafından yazılan Cesur Yeni Dünya kitabını okudum ve çok etkilendim. Bugüne kadar yapılan filmler olsun yazılan kitaplar olsun anlattıkları ile sanki gelecekte yaşayacaklarımıza ışık tutuyor. Sanki eski çağlardan bu yana bir teknoloji varda bu teknolojiyi insana yeniden icat ettirmeye çalışılıyor gibi geliyor bana sizlerde bu şekilde düşündünüz mü özellikle Aztekler, mayalar ve mısır medeniyetlerinin geride bıraktıkları sizce de ilginç değil mi? ben bu tarz filmleri ve kitapları çok seviyorum. Bu saydığınız güzel kitapların yanına bir klasik olan Erich von Daniken imzalı Tanrıların Arabaları kitabı çok yakışırdı.