Santos Coin Nasıl Alınır? Hangi Borsalarda Var? TAM REHBER!

Başlangıçta Binance ve Santos FC ortaklığı ile piyasaya sürülmüş bir fan tokendir. Piyasada şu an pek çoğunu görmeye alışık olduğumuz fan tokenler arasında da ilk olma özelliği taşır. Ülkemizde de hatırlayacağınız üzere pek çok borsa, farklı farklı fon tokenları ile zaman zaman reklamlarda boy gösteriyor. Peki ama Santos Coin’in farklılıkları nelerdir? Nerelerden alınır? Tüm bu soruların cevaplarını birlikte inceleyeceğiz.

Santos Coin Nedir?

Santos token Brezilya’nın en büyük futbol takımlarından biri olarak kabul edilen, Santos FC’nin fan tokenidir. Binance ortaklığı ile pazarlanmıştır. Bunun karşılığında da, Binance; futbol takımına forma ve reklam sponsoru olmayı kabul etmiştir.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu karşılıklı iş birliği ülkemizde başta olmak üzere fan token işlemlerinin hızlanmasını sağlamıştır. Çünkü Santos projesi sayesinde o zamana kadar pek yapılmamış pek çok yeniliğin ön plana çıkmasına vesile olacaktır.

Santos Token Projesi Nedir

Santos FC, tarihi oldukça geçmişlere dayanan ama teknoloji ile desteğini hiçbir zaman çekmemiş bir futbol takımıdır. Santos Fan Token sayesinde futbol kulübünün organize ettiği pek çok etkinliğe katılma imkanı bulunmaktadır.

Aynı zamanda taraftarlar Santos Token satın alarak yıllara göre piyasaya sürülen adetli NFT’lerden de satın alabilecektir. İlerleyen dönemlerde yaygın bir şekilde futbol maçları için bilet satımının da bu token ile yapılması planlanmaktadır.

Başlarda Binance Blok Zinciri vasıtasıyla (Launchpool) 1.5 milyon adet dağıtılmış, sonrasında ise 28.5 milyon adet daha piyasaya sürülmüştür.

Santos projesi ile birlikte Binance Global, Brezilya içerisinde çok ciddi bir eğitim kiti satın almayı da taahhüt etmiştir. Bu sayede eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak dar gelirli çocukların eğitime ulaşımı desteklenmiştir.

Santos Nasıl Alınır?

Binance ağı üzerinde Santos’u USDT – BTC – BRL yada TRY para birimlerinden satın alabilirsiniz.

İzlemeniz gereken yol oldukça basittir:

  1. Binance Adresine Üye Olun
  2. Para Yükleyin
  3. Santos’un ekranına geçiş yapın
  4. Satın Alma Ekranına geçiş yapın
  5. Satın Alın

 

  1. Adım Binance Adresine Üye Olun

Buraya tıklayarak Binance üyeliğinizi hemen oluşturabilirsiniz.. Bu üyeliğiniz daha sonraki işlemlerinizde doğrulanması gerektiği için verdiğiniz bilgilerin doğru olmasına özen gösterin.

Adresini ziyaret ederek Şimdi Kayıt Ol butonunu tıklamanız yeterlidir. Cep telefonu üzerinden işlem yapacaksanız da binance app indirilerek kayıt olma adımları takip edilmelidir.

santos coin hangi borsada

  1. Adım Bakiye Ekleyin

Binance Global’e bakiye eklemek için yapılması gereken işlem son derece basittir. Şimdi Bakiye Ekle butonunu tıklayarak, kredi kartı yada banka havalesi ile para yükleme ekranına yönlendirilirsiniz.

Bir sonraki adım da ise Türk Lirası yükleyebileceğiniz bankalar karşınıza çıkmaktadır. Türk Lirası ekleme yapabilmek için BinanceTR hesabınız olması gerekir. Dilerseniz Binance Tr hesabınız üzerinden geçiş yapabilirsiniz.

BinanceTR üzerinden Binance Global’e geçiş yaptıktan sonra Piyasalar bölümünü tıklayın. Eğer cep telefonu uygulaması üzerinden yapıyorsanız Al/Sat işlemleri de aynı sayfaya yönlendirecektir.

bakiye ekle

  1. Adım Santos’un Ekranına Geçiş Yapın

Bu işlem için arama bölümüne Santos yazmanız yeterli olacaktır. Sonrasında ise aşağı kısımda santosun ekranı karşınıza çıkar. Oraya tıklayalım.

santos coin

  1. Adım Santos Satın Alın

Sorunsuz bir şekilde Santos’u satın almak için klasik yada gelişmiş alım satım işlemlerinden bir tanesini tercih edebilirsiniz. Eğer başlangıç aşamasındaysanız ve alım satım bilgileri ile ilgili çok kapsamlı araştırma yapmadıysanız ilk önce klasik alım satım ekranına göz atabilirsiniz.

Tabi ki bu noktada altını çizmek istediğimiz bir husus daha bulunuyor. İlk kez alım satım yapıyorsanız Limit fiyatı ile Piyasa fiyatı arasındaki farkı iyi bilmeniz gerekmektedir. İnternette kısa bir araştırma yaparak bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kısaca açıklamak gerekirse limit emri: Bir limit belirlenerek alım işleminin yapılmasıdır. Örneğin Santos 2.64 Dolara ulaştığında paramın %50’si ile santos satın al diyebilirsiniz.

Piyasa emrinde ise o an için güncel piyasa değeri emir kabul edilerek işlem yapılır. Alım esnasında piyasa devrinde dalgalanmalar olabilir. Bu da sizin kâr etmenizi yada zarar etmenize neden olabilir. Kısaca piyasa emrinde o an için kaç dolardaysa oradan alım işlemini tamamlar.

Mesela  yukarıdaki görselde Santos’un limit emri 2.644 USDT olarak belirlenmiş o an için piyasa değeri o rakamda olmadığı için alım tamamlanmayacaktı ve bekleyecekti.

Santos Coin Hangi Borsalarda Var?

Genel anlamda Binance alt yapısı kullanan yada ortaklığı bulunan borsalarda alım satım işlemi yapılmaktadır. Aşağıda santos hangi borsalarda var görmekteyiz:

  • Binance
  • Binance TR
  • PancakeSwap
  • HitBtc
  • Mandala Exchange

Üzerinden alım satımı yapılabilir. Mandala Exchange, Binance alt yapısı kullanan aynı Binance’ın BNB si gibi kendi coinini yayınlayan ve giderek ivmelenme kaydeden bir borsadır. Mandala Exchange coininin isminin de MDX olduğunu not düşelim. Bu borsalar ve diğer borsalar ile ilgili detaylı bilgiye kripto para uygulamaları yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Santos Token Yorumları

Her şeyden önce Santos Futbol Kulübünün oldukça sadık bir taraftar kitlesine sahip olduğunu hatırlatalım. Santos’un teknoloji yatırımları ise ülkemizde bulunan fan tokenler ile kıyaslanmayacak kadar fazladır.

İlginin fazla olması NFT’lerin alınabilmesi, statlarda avantajların sağlanması ve ilerleyen dönemlerde bilet satışı gibi konuların bu sayede yapılması ile birlikte Santos Coin’in ciddi anlamda gelişim göstereceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İlginçtir ki, Binance destekli olarak başlayan bu hareket tüm dünyada, futbol kulübü ile herhangi bir bağı olmayan kitleleri de hareketlendirmiştir. Aynı zamanda Santos’un yeni bir ekosisteminin de geliştirildiğini hatırlatmakta fayda var.

Santos Token Geleceği

İlk piyasaya sürüldüğü günlerde daha hareketli bir grafik çiziyordu. Günümüzde ise Santos Coin daha sabit bir çizgide ilerlemektedir. Santos Coin’in hareketlerinin çoğunlukla Bitcoin hareketlerine bağlı olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

Eğer başlarda yapıldığı gibi atılan adımlar mantıklı olursa, statlara girişten, nft satışına ve diğer koleksiyonlara kadar pek çok seçenek Santos Coin’e bağlanırsa ilerleyen dönemlerde çok daha fazla tercih edilmesi mümkün olacaktır.

Şu an için Bitcoin ve BNB ile benzer bir grafik çizmesinin de futbola pandemi ile birlikte azalan ilginin neden olduğu da söylenebilir.

Yalnız kendi yorumumuz şu şekildedir ki: Gerek ilklerde olması, gerekse başarılı bir alt yapıya sahip olması ve hem binance hem de Santos’un halkı tarafından desteklenmesi bu coini ciddi anlamda rekabet edecek bir hale getirmiştir.

Sonuç Olarak Santos

Mevcut fantokenler arasında şüphesiz en ilgi çekici olanları arasında yer alır. İyi bir projeye ve ekosistem alt yapısına sahip olduğu için umut verir. Başlı başına Binance tarafından destekleniyor olması da diğer artılarından bir tanesidir. O sebepledir ki, SANTOS satın almak isterseniz fiyat aralıklarını takip ederek emir verebilirsiniz.

Aynı şekilde ülkemizde de birbirinden farklı fan tokenler piyasaya sürülmektedir. Bu fan tokenler santos örneği merkezinde hazırlanır. Tek farkı ise projelerinin altını çoğunlukla SANTOS kadar dolu olmamasıdır.

Bir de fan tokenlere olan ilginin koronavirüs döneminde artıp azaldığını, takım şampiyon olduğunda yada şampiyonluk kaybettiğinde değiştiğini başlı başına BİTCOİN hareketlerine bağımlı olabildikleri de unutulmamalıdır. Özellikle fan token sayılarında artış oldukça SANTOS satışlarının artmaya başladığını da hatırlatmış olalım.

Santos coin nasıl alınır ve hangi borsalarda var gibi konulara değindik. Sizde bu yazımızı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Paylaşmak Önemsemektir!

Yorum yapın