En İyi 10 Un Markası! (Lezzetli Tarifler Hazırlayın!)

Mutfakta vakit geçirmeyi ve özellikle hamur işi yapmayı çok seviyorum. Son zamanlardaysa kek ve pandispanya gibi tatlıları yapmaya başladım. Açıkçası daha önce marketten un alırken rastgele bir tanesini seçip alıyordum. Ancak hamur işi yapmaya başladıktan sonra hamurun çok un alması veya sertleşmemesi gibi sorunlarla sık sık karşılaştım. Dolayısıyla en iyi un markası seçimimi değiştirmeye karar verdim. Her un aynı kıvamı ve lezzeti vermiyor.

En iyi un markaları ve çeşitlerini araştırırken birçok markayı da yeni öğrendim. Size doğru bilgi vermek için listedeki her un markasını denediğimi söylemeliyim. Ayrıca pazaryerlerindeki kullanıcı yorumları, fiyat ve şikayetleri de göz önünde bulundurarak özel bir liste hazırladım.

En İyi 10 Un Markası

Un markası seçiminiz ne olursa olsun mutlaka unu eleyerek kullanmanızı veya kaba doldurmanızı tavsiye ederim. Bu sayede daha yumuşak kek ve poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca unun böceklenmemesi için de serin ve ağzı açık yerde bekletin. Aksi takdirde evinizde küçük kurtlar ve kelebekler gezmeye başlayabilir. Ben sözü daha fazla uzatmadan gelin, birlikte en iyi un markası seçeneklerine göz atalım!

Söke

1963 yılından beri hizmet veren Söke Un, en iyi un markası olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Ayrıca geniş ürün yelpazesiyle de rakiplerinden bir adım daha önde. Geleneksel un çeşidine ek olarak siyez, tam buğday, çavdar vb. farklı tahıllardan da un üretimi yapmaktadır. Bununla birlikte glütensiz beslenen kişiler için de glütensiz un çeşitleri bulunuyor. Baklavalık, böreklik un çeşitleri ise ideal lezzeti yakalamanızı sağlayacaktır. Söke’nin ön plana çıkan diğer bir özelliği ise Türkiye’nin en büyük un fabrikalarından birine sahip olması. Bu sayede büyük küçük tüm marketlerde Söke Un ürünlerine rastlayabilirsiniz. Ben özellikle poğaça, börek ve baklava hazırlarken Söke Un’u tercih ediyorum.

Söke Un markasının web sitesini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Beyorganik

Organik un arayışındaysanız en iyi un markası tercihinizi mutlaka Beyorganik’ten yana kullanmalısınız. Beyorganik ürünlerinin tamamı organik tescile sahip. Ata tohumla herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretilen tahıllardan un hazırlanıyor. Ayrıca piyasada kolay kolay bulamayacağınız un çeşitleriyle de dikkat çektiğini söylemek mümkün. Nohut, yulaf, keçiboynuzu, kırmızı mercimek vb. tahıllarla hazırlanan un çeşitlerine sahip. Özellikle bebeğiniz varsa ve muhallebi yapıyorsanız ruşeymli pirinç ununu tercih edebilirsiniz. Ben, 2 yaşındaki oğluma muhallebi hazırlarken hala Beyorganik’in unlarını kullanıyorum.

Beyorganik web sitesini incelemek için buraya tıklayın.

Sinangil

Un markaları arasında ilkleriyle Sinangil dikkat çekiyor. 1963 yılında üretime başlayan Sinangil, 1970 yılında ilk defa paketli un satışına başladı. Bu satışla birlikte Türkiye’de pek çok ev de paketli una yöneldi. Sinangil’in ilk defa yaptığı diğer bir yenilik ise glütensiz un satışına başlaması. Çok geniş bir ürün portföyüne sahip olan Sinangil, kepekli, çavdar vb. farklı tahıllarla da üretim yapıyor. Ben, Sinangil markasının özellikle kabaran un serisini tercih ediyorum. Ayrıca birçok ürününün katkısız olması da Sinangil’in en iyiler arasında yer almasını sağlıyor.

Sinangil web sitesini ve ürünlerini incelemek için buraya tıklayın.

Wefood

Türkiye’de birçok marka un üretse de glütensiz un üretimi yapan çok az şirket var. Wefood ise glütensiz un çeşitleriyle en iyi un markaları arasındaki yerini alıyor. Üstelik karabuğday, fındık, yulaf, teff, nohut, hindistan cevizi, kinoa ve badem gibi sayısız çeşide sahip. Unların hiçbirinde gluten yok. Dolayısıyla keyifle ve sağlıkla tüketebilirsiniz. Wefood’un en önemli dezavantajı ise piyasaya göre daha yüksek bir fiyat sunması. Ancak sağlıklı beslenmek isteyenler için de en iyi tercihlerden biri. Ben, Wefood’un özellikle badem ve hindistan cevizi ununa bayılıyorum.

Wefood markasını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İpek Değirmen

Taş değirmen ürünleri sloganıyla İpek Değirmen de en iyi un markası için tercih edebileceğiniz şirketlerden biri. 1975 yılında kurulan marka, Aksaray’da üretim yapıyor. Üstelik fasulye, nohut, keçiboynuzu, çemen, tam buğday, kırmızı ve yeşil mercimek unları gibi pek çok seçeneğe de sahip. İpek Değirmen’in en iyi un markaları arasında olmasını sağlayan diğer bir özelliği ise sağlıklı beslenen kişiler için de üretim yapması. Örneğin, yüksek lif ve protein içeren un çeşitleriyle sağlığına dikkat eden kişilere hitap etmeyi başarıyor. Ayrıca çölyak hastalarına özel üretilen glutensiz un çeşitleri de piyasa ortalamasına göre epey uygun fiyatlı.

Buraya tıklayarak İpek Değirmen web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Oba

Hepimiz Oba markasını özellikle makarnalarıyla tanıyoruz. Ancak uygun fiyatlı ve lezzetli ürünleriyle en iyi un markaları listesinde de yer alıyor. 1996 yılında üretime başlayan marka un, irmik, bulgur, makarna, noddle vb. birçok ürünü piyasada satıyor. Ayrıca İngiltere, Ukrayna, Çin, Güney Kore vb. birçok ülkede de Oba’nın ürünlerine rastlamak mümkün. Oba, 1 – 25 kg aralığında farklı paketlerle un satıyor. Aynı zamanda tam buğday un satışıyla da sektörün liderleri arasında bulunuyor.

Oba un çeşitlerini incelemek için buraya tıklayın.

Thelife Co

2005 yılında kurulan Thelifeco, sağlıklı ürünleriyle pek çok rakibi elemeyi başarıyor. Sağlıklı ve organik beslenmek isteyen kişilerin ilk tercihlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. En iyi un markası seçenekleri arasında yer alan Thelifeco, çok çeşitli bir ürün gamına sahip. Kişisel bakım ürünlerinden diyet destek ürünlerine, ev bakımından anne bebek ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunmayı başarıyor. Çok amaçlı buğday, siyez, fındık, yulaf, keçiboynuzu, hindistan cevizi, badem, kinoa vb. birçok tahıldan un üretmektedir. Ayrıca unların neredeyse tamamı organik sertifikasına sahip.

Thelifeco un seçeneklerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İnovital

1996 yılında kurulan İnovital, günümüzde en iyi un markaları listesinde yer almayı başarıyor. İnovital ve İnofit markalarıyla hizmet verdiğini de söylemeliyim. İnovital un grubunda çavdar, rüşeym, siyez, tam buğday ve pirinç unu gibi seçenekleri var. Bu unlardan bazıları lüks veya gold un özelliğiyle ön plana çıkıyor. Doğal un grubundaysa taş değirmende öğütülen unlar satılıyor. Arpa, yulaf, kavılca, karakılçık vb. un çeşitleriyle birçok tarifinizde lezzeti yakalayabilirsiniz.

İnovital un seçeneklerini yakından incelemek için tıklayın.

İngro

Doğal ve sağlıklı ürünleriyle bilinen İngro, un seçeneklerinde de bu özelliğini konuşturuyor. En iyi un markaları arasında bulunan İngro, 2016 yılından beri hizmet vermektedir. Ancak kısa süre içinde birçok rakibini geçmeyi başardığını söyleyebilirim. Organik ve doğal un arayışındaysanız İngro’nun ürünlerine göz atabilirsiniz. Badem, kestane, yulaf, mısır, harnup, fındık chia, fasulye vb. onlarca un çeşidine sahip.

İngro web sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Efsane Un

BİM marketlerinde satılan Efsane un, uygun fiyatlı un arayanlara hitap ediyor. Ancak Efsane Un ile ilgili önemli bir ayrıntı var. Pek çok kişi Efsane unu severek kullanırken bazı kişiler de oldukça şikayetçi. Bu nedenle daha önce Efsane unu kullanmadıysanız, denk geldiğinizde denemenizi öneririm. Ben daha önce Efsane unu kullandım ancak bana göre en iyi un markası değil, bu nedenle diğer markaları kullanmaya özen gösteriyorum. Son olarak Efsane Un’un Söke tarafından üretildiğini söylemek gerekiyor.

 

En iyi un markası içeriğiyle ilgili merak ettiklerinizi veya önerilerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın! Ayrıca içeriği beğendiyseniz aşağıdaki paylaşım butonlarına tıklayarak daha fazla kişiye ulaşmamızı sağlayabilirsiniz!

Paylaşmak Önemsemektir!

“En İyi 10 Un Markası! (Lezzetli Tarifler Hazırlayın!)” üzerine bir yorum

  1. Sürekli en uygun en ucuzu aramaktan sıkıldım ama el mahkum metro marketten dükkan için aldığım 25 kg un 120 liradan 190 liraya çıktı. Soranlar ucuz almışsın diyor. Resmen fıkra gibi anlatsan gülerler. Bu hayat pahalılığında nasıl dükkan işleteceğiz anlamıyorum.

    Cevapla

Yorum yapın