En İyi Fiber Tekneler

Herkesin koronavirüs yüzünden evlerine kapandığı zamanda sıkılan bir arkadaşım tekne almaya karar verdi ve benden bu konuda yardım istedi. Kendisi balığa çıkmak için bir fiber tekne almayı düşünüyordu. Bu konuda kendisine yardımcı olmak için fiber tekne araştırmalarına başladım. Elde ettiğim sonuçlara göre de bir liste hazırladım ve kendisine ilettim. Aynı listeyi sizle de paylaşmak istiyorum.

En İyi 5 Fiber Tekne

Tekne konusunda çok büyük paralar harcamak istemiyorsanız ve kullanım maliyet konusunda mümkün olduğu kadar düşük seviyede kalmak isterseniz, fiber tekne sizler için de en uygun araçlardan birisi olacaktır. Ağaç teknelere göre dalgalardan biraz fazla etkilense de bunun önüne bulunduğunuz yere çapa atarak geçebilirsiniz. Bu detay dışında birçok noktada kullanım için en iyi tekne türlerinden birisidir. İşte en iyi fiber tekneler:

Safter 465

Safter 465

Bilinen markalardan başladığım listede ilk sırayı bu tekneye vermiştim. Tasarımı ve bende oluşturduğu izlenim oldukça iyiydi. Ayrıca adından da anlaşılacağı üzere 4.65 metrelik bir tekne. Dahili olarak kapaklı dolapları, bayrak direği, başmakara ve livar gibi önemli donanımlara sahiptir. Bunlara ek olarak istemeniz halinde siparişinize dahil edilebilecek kürek, konsol ve elektrik tesisatı gibi diğer donanım seçenekleri de bulunuyor.

  • Maks. Yolcu Sayısı : 4
  • Maks. Motor Gücü: 25 HP
  • Ağırlık: 250 kg
  • Draft: 0,30 metre

Tacar Balıkçı 6.50

Tacar Balıkçı 6.50

Tacar firması listeye aldığım ikinci firma oldu. 60 yıldan fazladır bu piyasada olan firma, ellerinde yer alan teknelerle harikalar yaratıyor diyebiliriz. Fiyat anlamında ne çok pahalı ne de çok ucuz diyebileceğimiz bir yerdeler. Performans olarak, özellikle balıkçı teknesi olarak kullanmak için çok başarılı bir araçtır. Kısa tekne istenmiyor ise 6,5 metrelik boyu ile bu tekne önemli bir tercih olabilir.

  • Maks. Yolcu Sayısı 6
  • Maks. Motor Gücü: 9 HP – 30 HP (inboard)
  • Ağırlık: 600 kg

Viya 2,5 MTR

Viya 2,5 MTR

Eğer olur da karar daha kısa ve küçük bir tekneden yana kullanılır ise, elinde iyi bir alternatif olsun diye arkadaşıma önerdiğim teknelerden birisi de ViyaBoat’ın 2,5 metrelik modeli oldu. Küçük boyutlu tekneler arasında gerçekten güzel bir modeldir. Genelde kısa mesafe kullanım için öneriliyor. Balık avına çıkmak için birebirdir.

  • Maks. Yolcu Sayısı 2
  • Maks. Motor Gücü: 5 HP
  • Ağırlık: 60 kg

Bonito 32 IB

Bonito 32 IB

Mercan Yatching tarafından satışı yapılan modellerden birisi olan Bonito 32 IB listeye dahil ettiğim üst seviye teknelerden birisidir. Sadece günlük kullanımlar için değil, istendiği takdirde uzun süreli ve konaklama gerektiren durumlar için de kullanılabilir. Misafirlerin ağırlanabileceği özel alanlara da sahip olan bu tekne, 9,9 metre boyu ile oldukça uzundur. Sürekli kullanım için gerekli olacak tuvalet, duş sistemi, buzdolabı ve ocak gibi ekipmanlar da tekne ile beraber geliyor.

  • Maks. Yolcu Sayısı 10
  • Maks. Motor Gücü: 640 HP
  • Ağırlık: 4250 kg
  • Draft: 0,60 metre

İsatek Şayka 640

İsatek Şayka 640

İyi seviyede özellikleri olan ama boyu Bonito’ya göre daha kısa fiber tekne almak isterse diye son olarak arkadaşıma sunduğum Şayka 640 oldu. Bu tekne hem uzun süreli gezi hem de kısa süreli avlanma kullanımları için uygundur. Honda, Suzuki ve Yamaha gibi motor markalarını sipariş sırasında isterseniz seçebiliyorsunuz. 6,48 metrelik boya sahip olan bu tekne standartların üzerinde bir yapıdadır. Birçok elektrik aksamı dahil olmakla birlikte duş sistemi gibi ekstra eklemeler de satın alınacak tekneye dahildir.

  • Maks. Yolcu Sayısı 6
  • Maks. Motor Gücü: 200 HP
  • Ağırlık: 1450 kg
  • Draft: 0,25 metre

İçeriğimiz beğendiyseniz aşağıdaki paylaşım butonlarını kullanarak bu yazıyı tanıdıklarınız ile paylaşabilirsiniz. Tekneler konusunda sizlerin de söyleyecekleri varsa, yine aşağıda yer alan yorum bölümünden bunları bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaşmak Önemsemektir!

“En İyi Fiber Tekneler” üzerine 3 yorum

  1. Bu tarz ürünleri almak her babayiğidin harcı değil. Bu tarz ürünler genelde zengin kesimin aldığı ve kullandığı ürünlerdir. Nerden baksanız bu ürünler lüks bir ev veya araba fiyatıdır. Bu tekneleri özellikle sportif balıkçılık ve gezi için kullanmak lazım. Ne diyelim elbet bizimde bir gün teknemiz olur.

    Cevapla
    • bu tip tekneleri almak için çok zengin olmaya gerek yok 30 bin tl ye gayet güzel bi tekne alınabilir yeterki gercekten almak iste saglıgın oldugu sürece çalışır herşeyi alabilirsin tabiki 30 bin tl asgari ücrette calışıp ev gecindiren biri için çok fazla eger böyle bişeye gercekten ihtiyacınvarsa ve bütceni çok zorlamayacaksa bence herkes alabiliri burdaki tek sorun tekneyi baglayabilecegin bi barınak varmı

      Cevapla
      • 2 kişi ortaklaşa geçen yaz sonunda toplam 30 bin liraya 4.30m fiber tekne + römork + 9.9 motor aldık. Çok iyi durumda ve yeni değil ama biraz emek harcayarak yavaş yavaş iyileştiriyoruz. Tentesini kendimiz diktik. Kışlık brandasını da bir şekilde yine kendimiz 70 liraya uydurduk. 4 zamanlı 9.9 hp motor da uçmuyor ama oldukça ekonomik. Tekne vergiden harçtan vs muaf. Hatchback 1.6 motor arabamızla bile çekebiliyoruz küçük olduğu için. Römorkla karada tuttuğumuz için bakımı da kolay. Zaten barınakları balıkçılar parsellemiş. Yer bulmak mümkün değil. Bulsan bile ucuz değil. Ayrıca motorların çalınması da ayrı sorun diye duyarız etraftan. Az aşım dertsiz başım. Sonuçta denize balığa teknemiz var mı var. Bizi 10 km götürüyor mu götürüyor. Tamam işte daha ne… Gözü yükseklerde gösteriş peşinde olan memleketimin insanları ise hala düşünmeye devam etsinler 🙂

        Cevapla

Yorum yapın