En İyi 10 Pazaryeri! (Yurtiçi ve Yurtdışı En İyi Pazar yerleri!)

Türkiye’de ve dünyada online alışveriş tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün yükseliyor. Ücretsiz kargo, uygun fiyat ve dışarı çıkma zahmetinin bulunmaması nedeniyle online alışveriş tercih ediliyor. Ayrıca satıcılar da daha az gider ve geniş bir müşteri kitlesine ulaştığı için en iyi pazaryerleri büyük bir ilgi görüyor. Üstelik her e-ticaret sitesi daha fazla satıcı ve alıcı kazanmak için çeşitli fırsat ve avantajlar ile kıyasıya bir rekabet içinde. Bu durum da hem satıcı hem de müşteriler için yeni bir kampanya doğuruyor.

Geçtiğimiz günlerde sizinle ürün satışı yapabileceğiniz en iyi siteleri incelemiştik. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda hem alıcıların hem de satıcıların faydalanabileceği en iyi pazaryerlerinden bahsetmek istedim. Hazırsanız, en iyi pazaryerleri listemize başlayalım!

En İyi 10 Pazaryeri

Türkiye’de ve birçok ülkede hizmet veren en iyi pazar yerleri, farklı politikalarla müşteri sayısını arttırmayı amaçlıyor. Ayrıca daha geniş bir kitleye ulaşmak için satıcılara düşük komisyon, ücretsiz mağaza açmak gibi avantajlar da sunuluyor. Aşağıda hem alıcı hem de satıcı için en iyi şekilde hizmet veren pazaryerlerini inceleyebilirsiniz. Gelin, birlikte en iyi pazaryerlerine göz atalım:

Hepsiburada

Türkiye’nin ilk pazaryeri siteleri arasında yer alan Hepsiburada, her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmayı başarıyor. Aylık 180 milyonu aşkın ziyaretçi sayısına erişen Hepsiburada, güvenli politikaları sayesinde en iyi pazaryeri listesinde olmayı hak ediyor. Satıcılar için de ücretsiz eğitim sağlayan Hepsiburada, Türkiye’de e-ticaretin gelişmesini sağlayan sitelerden biri. 1998 yılında kurulan site, günümüzde yirmi milyonu aşkın kullanıcı ve binlerce satıcı sayısına sahip.

Hepsiburada’nın satıcılar için en önemli dezavantajı ise ödemeleri 1 ay sonra ertelemesi. Buna rağmen düşük komisyon oranları sayesinde en iyi pazaryerleri arasında bulunuyor. Hepsiburada komisyon oranı %4 ve %20 arasında kategorilere değişiyor. Müşteriler ise ‘süper fiyat, süper teklif’ kampanyasıyla her kategoriden ürünü %70’e varan indirimlerle satın alabiliyor.

Hepsiburada’yı ziyaret etmek için tıklayın.

Trendyol

Türkiye’nin en büyük pazaryeri olan Trendyol, her ay 70 milyonu aşkın ürün satıyor. Bununla birlikte dünyada en çok ziyaret edilen pazaryerleri arasında Türkiye’den tek site Trendyol’dur. Her ay 200 milyondan fazla kişi Trendyol’u ziyaret ediyor. KOBİ’ler ve bireysel satıcılar tarafından satılan yaklaşık 350 milyon ürün ise, müşterinin ihtiyacını görüyor. Geniş ürün portföyü ve Alibaba tarafından yatırım sayesinde Trendyol her geçen gün büyümeye devam etmektedir.

Trendyol, satıcı ödemelerini yaklaşık 7 – 10 gün arasında yapıyor. Bununla birlikte Trendyol komisyon oranları ise %5 ve %30 arasında farklılık göstermektedir. Sık sık düzenlenen kampanyalar ve influencerler ile yapılan çalışmalarla birlikte her yaştan kişi Trendyol’u tercih ediyor.

Trendyol’u ziyaret etmek için tıklayın.

Amazon

Dünyanın en büyük beş şirketi arasında yer alan Amazon, aylık 2 milyarı aşkın ziyaretçi sayısıyla en iyi pazaryeri. Üstelik hem alıcılar hem de satıcılar için birbirinden cazip fırsatlar sunuyor. Amazon’da satış yapmak istiyorsanız bireysel veya şirket hesabı oluşturarak ürün envanterinizi oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda müşteriler için en güvenilir pazaryerleri arasında yer alır. Dolayısıyla ürününüzü daha kısa sürede birçok kişiye satma fırsatı bulabilirsiniz.

Amazon’da bireysel hesap oluşturduğunuzda aylık ödeme yapmadan ürünlerinizi satabilirsiniz. Ancak bu noktada ürün başına komisyon ödemeniz gerekir. Şirket hesabında ise her ay 99 TL + KDV ödemeniz isteniyor. Bu hesap sayesinde rakipleriniz, ürünleriniz ve profiliniz hakkında ayrıntılı raporlar alabilir, daha geniş ürün listesini oluşturabilirsiniz. Amazon’un en önemli avantajlarından biri ise hem yurtiçi hem de yurtdışı satış yapabilmenizdir.

Amazon’u incelemek için tıklayın.

N11

2013 yılında hizmet vermeye başlayan N11, Türkiye’nin en iyi pazaryerleri arasındaki yerini koruyor. Satıcı ve alıcı arasındaki bağlantıyı en gerçek şekilde kurması sayesinde müşteriler tarafından güvenilir pazaryerleri arasında kabul ediliyor. Ayrıca giyim, uçak bileti, araba, oto parçaları, parfüm, anne& bebek ürünleri, bahçe mobilyaları, kozmetik vb.farklı kategorileriyle her kişiye hitap etmeyi başarıyor. Her ay 80 milyonu aşkın ziyaretçi sayısı ile en iyi pazaryerleri listesindeki yerini sağlamlaştırdığını da söylemek mümkün.

N11’de ücretsiz mağaza açılabiliyor. Bununla birlikte satıcı ödemeleri 7 gün içinde gerçekleştiriliyor. Listeleme ücretleri 10 TL – 9000 TL aralığında değişiyor ve aylık ödeniyor. Ancak mağaza açmak için adınıza kayıtlı şirketin olması gerekmektedir. N11 komisyon oranları ise %2 ve %20 arasında kategoriye göre belirleniyor.

N11’i ziyaret etmek için tıklayın.

eBay

ABD merkezli eBay, 30 ülkede hizmet verir ve 100’ü aşkın ülkeye gönderim yapabilir. eBay açık arttırma ve standart yöntemleriyle alış/satış yapılmasına olanak veren en iyi pazaryeri sitesidir. Sitede satmak istediğiniz ürün/ürünler için açık arttırma açabilir ve en yüksek fiyatı veren kişiye ürünü satabilirsiniz. Almak istediğiniz ürün/ürünler için ise satıcılar size teklif gönderir. eBay’da satış yapmak için orta seviyede İngilizce bilmeniz önemlidir. Veya çeviri programlarını da kullanabilirsiniz.

eBay’da mağaza açmak için kullanıcı veya şirket hesabı oluşturmanız gerekir. Ayrıca mağaza açmak için gerçek bir şirket açmanıza gerek yoktur. Bununla birlikte mağaza açmak ücretsizdir. Ancak listeleme, reklam, kargo vb. ücretler satıcı tarafından karşılanır. Aylık 300 milyonu aşkın ziyaretçi sayısıyla dünyanın en iyi pazaryeri siteleri arasında yer almaktadır. eBay’da 50 ürünü ücretsiz olarak envanterinize ekleyebilir ve listeleyebilirsiniz. Daha fazla ürün eklemek veya markalar arasında öne çıkmak için ücret ödemeniz gerekiyor.

eBay sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Gittigidiyor

eBay tarafından satın alınan Gittigidiyor, 2001 yılından beri hizmet veriyor. Günümüzde %97’lik hissesi eBay’a ait. Gittigidiyor’un en iyi pazaryeri seçenekleri arasında yer almasını sağlayan en önemli özelliği ise ‘Sıfır Risk Politikası’. Bu uygulamada alıcının satın aldığı ürünün ücreti Gittigidiyor’un havuzunda bekletiliyor ve alıcı ürünü alıp onayladığı takdirde ilgili tutar satıcının hesabına yatırılıyor. Müşteriler ve satıcıları koruyan bu sistem sayesinde Gittigidiyor, en önemli ve değerli pazaryeri siteleri arasında bulunuyor.

Gittigidiyor’da mağaza açmak için şirket açmanız gerekiyor. Ardından online başvuru yaparak Gittigidiyor mağazanızı oluşturabilirsiniz. Gittigidiyor komisyon oranları %5’den başlayarak %20’ye kadar yükseliyor. Komisyon oranı cep telefonu, bilgisayar vb. kategorilerde daha düşük iken giyim, parfüm vb. kategorilerde daha yüksek. Ayrıca Gittigidiyor’da hem 0 hem de ikinci el ürünler satılabiliyor.

Gittigidiyor web sitesini incelemek için tıklayın.

PttAVM

PTT iştiraki olan PttAVM, 2012 yılından beri müşteri ve satıcı sayısını arttırmayı başarıyor. Aylık 10 milyonu aşkın kişi PttAVM’yi ziyaret etmektedir. Bununla birlikte PTT güvencesiyle de hem alıcı hem de satıcılar için en güvenilir ve en iyi pazaryerleri arasında yer alıyor. PttAVM’nin öne çıkan diğer bir özelliği ise düşük komisyon oranları. Bu sayede hem alıcı hem de satıcılar için kazançlı bir alışveriş sağlıyor.

PttAVM komisyon oranları %5 veya %10 olarak belirlenmiştir, ayrıca sadece anne& bebek kategorisindeki komisyon oranı %15’tir. Bununla birlikte şirket sahibi veya vergi mükellefi olan kişiler ücretsiz bir şekilde hesap oluşturabilir. Komisyonlar, ürün bedeline göre her üründen alınıyor.

PttAVM sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Aliexpress

2009 yılında açılan Aliexpress, 2019 yılından beri Türkiye’de de satıcıların hesap açmasını sağlıyor. Aliexpress’de satış yapmak için vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Kısacası şahıs, limited veya anonim şirket açarak Aliexpress’de satış yapmaya başlayabilirsiniz. Aliexpress’in en iyi pazaryerleri arasında olmasını sağlayan en önemli özelliği ise düşük komisyon oranları. Bu sayede satıcılar, ürünlerden daha fazla kazanç elde edebiliyor.

Aliexpress komisyon oranı %5 ve %8 aralığında farklılık gösteriyor. Satıcılar, her sattığı ürün için komisyon ödemek zorunda. Aynı zamanda diğer en iyi pazaryeri sitelerinde olduğu gibi ürünler faturalandırılıyor. Aliexpress ile Türkiye, ABD, Çin, Rusya, Fransa, İspanya, Almanya vb. pek çok ülkeye satış yapabilirsiniz.

Aliexpress’i incelemek için tıklayın.

ÇiçekSepeti

Türkiye’nin çiçek ve hediyelik konusunda en iyi pazaryeri sitesi Çiçeksepeti’dir. 2006 yılında kurulan pazaryeri, günümüzde farklı kategorileriyle de hizmet veriyor. Aksesuardan giyime, elektronikten süpermarkete, anne& bebek ürünlerinden oyun konsollarına kadar pek çok kategori artık Çiçeksepeti’nde de bulunuyor. Kısa süre önce başlayan bu hizmet, en çok satıcılara fayda sağlıyor.

Satıcı sayısının çok fazla olmaması ve Çiçeksepeti’nin aylık 15 milyon ziyaret edilmesi sayesinde satış oranları epey yüksek. Çiçeksepeti’nde mağaza açmak için vergi mükellefi olmanız gerekiyor, eğer şirketiniz varsa ücretsiz olarak mağaza açabilirsiniz. Satıcı ücretleri satılan ürünün fiyatına göre belirleniyor. Çiçeksepeti komisyon oranı kategorilere göre %5 ve %30 arasında değişiyor. İmza sirküleri, vergi levhası vb. belgeleri sisteme yükleyerek başvuru yapabilirsiniz.

Çiçeksepeti web sitesini yakından incelemek için tıklayın.

Etsy

En iyi pazaryeri seçenekleri arasında yer alan Etsy, farklı bir konseptte hizmet veriyor. Etsy’de el emeği ürünlerinizi çok iyi fiyatla satabilirsiniz. Örneğin, Türkiye’de 50 TL’ye satılan bir patik, Etsy’de 250 TL’ye alıcı bulabiliyor. Dolayısıyla niş alanda hizmet veren en kazançlı ve en iyi pazaryeri olarak Etsy’i örnek göstermek mümkün. Ayrıca Etsy’de satış yapmak için şirket açma zorunluluğu bulunmuyor.

Etsy’de ücretsiz olarak mağaza açabilirsiniz. Siteyi kullanarak 40 farklı ürününüzü envanterinize yükleyebilir ve listeleyebilirsiniz. 40’tan fazla ürün için düşük oranda bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ayrıca Etsy, satılan ürünlerden genellikle %5 oranında komisyon almaktadır. Etsy ile dünyanın farklı bölgelerine satış yapabilir ve kazançlı bir pazaryerinden faydalanabilirsiniz.

Etsy’i incelemek için tıklayın.

 

En iyi pazaryerleri içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz aşağıdaki paylaşım butonlarına tıklayarak bizi sosyal medya hesaplarınızdan duyurabilirsiniz! Ayrıca pazaryerleri hakkındaki görüş, öneri ve sorularınızı yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Paylaşmak Önemsemektir!

“En İyi 10 Pazaryeri! (Yurtiçi ve Yurtdışı En İyi Pazar yerleri!)” üzerine bir yorum

  1. Teknolojinin gelişmesi ile büyük şişko koca dünya artık cep içerisine gidi. Pazaryeri diyince hemen geniş alanlar olarak düşünmeyin. Windows içerisine girmesi yeterli. Bu verdiğiniz pazar yerleri artık metaverse ile kullanılabilir olacak bakalım başımıza ne gelecek ileride

    Cevapla

Yorum yapın